Skrevet av: Eirik Aase

 

I disse dager snakkes det mye om Vikings aktiviteter på overgangsmarkedet. Trener Ian Burchnall har omtalt sommerens overgangsvindu som det viktigste i klubbens historie. Nå gjelder det for Viking å treffe med signeringene sine.

Det virker dog som om Viking ikke har helt oversikt over hvem de skal hente, men baserer seg på tips fra bekjente og agenter. Noe som er skummelt å tenke på. Jeg kunne skrevet en hel bok med grunner til hvorfor jeg mener Viking burde satset hardere på speiding, til tross for dårlig økonomi.

I denne anledning har jeg derfor tatt meg den frihet å kaste noen navn i hatten til Bård Wiggen når han skal på spillerjakt. Lavere divisjoner i England er det eneste feltet hvor jeg føler jeg har brukbar oversikt, og derfor har jeg sett hva som rører seg der av kontraktsløse spillere som realistisk sett kunne vært aktuelle for Viking.

Legger inn et forbehold om at spillerne kan være skadet eller at de har skiftet klubb i det skjulte, men tror ikke det skal være tilfelle med noen av spillerne. 

 

Mine forslag (I synkende rekkefølge med spillerne som jeg synes ville vært de beste signeringene øverst):

Ishmael Miller (30 år)
– Fysisk beist på 191 cm. Sterk og har et forholdsvis bra driv. Har et knallhardt skudd og er flink til å komme seg til sjanser. Er et mareritt å møte for enhver midtstopper, og er den typen spiss som er enkel å bli glad i som supporter. Har gått gradene i Manchester Citys akademi da han var yngre, og fått Premier League-erfaring med blant annet West Bromwich Albion. Storspilte i Championship for Yeovil Town i 2014, men har etter det vært litt uheldig med klubbvalgene. Dette har resultert i litt mindre spilletid, noe som har ført til at han ikke har scoret så mye de siste sesongene. Miller er en spiller jeg er sikker på ville gjort en god jobb for Viking, og er den spillertypen som man virkelig mangler. Det eneste negative med Miller som jeg vil trekke frem er at han kan være taktisk uklok, og litt egoistisk foran mål.

Franck Moussa (27 år)
– Belgisk ving med ungdomslandskamper på CVen. Ble frigitt av Walsall denne sommeren, men har tidligere spilt for bla. Coventry City, Leicester City og Charlton Athletic. Har en egen evne til å score fantastiske mål, som blant annet dette. Ving som er direkte i stilen og liker å utfordre. Kan bekle flere roller offensivt. Spørs om man klarer overtale Moussa til å komme til norsk fotball, men det er definitivt en spiller som ville styrket Viking betraktelig offensivt.

Jordan Slew (24 år)
– Jordan Slew er på mange måter talentet som alle ventet på skulle få sitt gjennombrudd, men som ikke helt har fått det til. Det bor likevel mye fotball i denne karen som spilte for Plymouth Argyle forrige sesong. Der var han med på å rykke opp fra League Two. Han er høy (191 cm), men likevel rask og sterk. Slew kan spille overalt fremover på banen, og er den typen spiller som skaper uro hos motstanderens forsvar. Han er for tiden på prøvespill hos Swindon Town, så her må Viking i så fall slå til raskt.

Ben Nugent (24 år)
– Et fyrtårn av en midtstopper. Gikk gradene i Cardiff Citys akademi og fikk prøve seg litt for waliserne i Championship den sesongen de rykket opp til Premier League. Den sesongen ble han kåret til årets unge spiller i Cardiff City. Etter det falt han ut av laget og har siden den gang spilt for Crewe Alexandra. Med sine 196cm er han vond å møte i luften, og ville vært nøyaktig det et lavt Viking-lag hadde trengt. Har blitt linket til Aberdeen i det siste, men usikker på om det er noe i det.

Isaiah Osbourne (29 år)
– Midtbanekriger som har gått gradene i Aston Villas akademi. Har de siste årene spilt for Walsall, Scunthorpe United og Blackpool. Jobber utrettelig og ser ut som en maskin. Til tross for det er han brukbar med ballen i føttene, men på ingen måte noen playmaker. En spiller som kan vurderes dersom man trenger en fighter sentralt på banen.

Matthew Briggs (26 år)
– Kanskje best kjent for å bli den yngste spilleren til å spille i Premier League fra hans tid i Fulham. Det er ti år siden nå, og veien har ikke vært den beste for Briggs siden den gang. De siste sesongene har han tilbrakt hos Colchester United, etter et uheldig opphold hos Millwall. En stødig og god venstreback som kan vurderes dersom Kristoffer Haugen forlater Viking denne sommeren. Har for øvrig et hav av ungdomslandskamper for England, men spiller nå for Guayanas landslag.

Michael Ngoo (24 år)
– Fyrtårn på nesten to meter. Gikk gradene i Liverpools akademi, men ble aldri god nok for førstelaget. Har siden den gangen prøvd lykken hos flere klubber, før han gikk permanent til Kilmarnock. Der pådro han seg en alvorlig skade etter en tøff takling fra Liverpool-aktuelle Virgil van Dijk som holdt han ute i to år. En periode så det ut til at han måtte gi opp fotballen, men han forsøkte seg igjen med lille Bromley. Der forstod han at han kunne fortsette med fotballen, og da var veien kort til League One-klubben Oldham. Der scoret han tre mål og hadde en målgivende pasning i en kamp mot Bury, og da fikk han fort kontrakt. Dessverre ble han ingen hit i Oldham, men hans høyde og duellstyrke gjør han til en spiller jeg tror Viking kunne hatt bruk for. Han er meget ivrig på å få karrieren i gang igjen, og derfor tror jeg han kunne vært interessert i å prøve seg i norsk fotball. Med tanke på Ngoos skade ville det være litt risiko involvert i forbindelse med å signere han, men den tidligere engelske U19-landslagsspilleren har i hvert fall talentet og fysikken på sin side. Det må også legges til at Ngoo aldri har vist seg som en målmaskin for å si det mildt, og det er en fare for at han kunne ha endt opp som en ny Kieffer Moore.

Gavin Gunning (26 år)
– En midtstopper som det lukter svidd av. En spiller som ikke holder igjen i noe som helst, og som er rett og slett vond å møte. Har U21-landskamper for Irland, og flere sesonger på øverste nivå i Skottland. Forrige sesong spilte han for Grimsby Town i League Two, og det virker som om karrieren hans trenger et puff for å komme i gang igjen. En forholdsvis løs kanon dog, det må sies.

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert