Skrevet av: Eirik Aase

 

Etter ni treningskamper og utallige treningstimer skal endelig Viking-spillerne kjempe om poeng igjen. Årets første serierunde sparkes i gang allerede på lørdag, men forståelig nok har Vikings bortekamp mot Vålerenga blitt flyttet til mandagen. Man pleier jo som kjent å vente med desserten til etter både forrett og middag er fortært.

Gjennom vinterens treningskamper har man fått se alt fra imponerende høyt press, til fullstendig kollaps. Vi har sett spillere som har stått frem i kampen om en plass på laget, mens andre spillere har slitt med å skille seg ut. En kort oppsummering av vinterens treningskamper er at man har flere unge og spennende spillere som kan få sine gjennombrudd denne sesongen, men samtidig har man en tropp som er fryktelig sårbar.

Basert på spillerne som er tilgjengelig til mandagens kamp, ville jeg satt opp følgende lag til sesongens første seriekamp:

 

Usikkerhetsmomentene foran kampen mot Vålerenga, er irriterende nok skader på noen av de viktigste brikkene. Steffen Ernemann, Samuel Adegbenro og Kwesi Appiah er alle usikre kort på grunn av skader eller mangel på kamptrening. Sistnevnte er frisk nok til å starte uansett, men skal visstnok ikke spille mer enn en time. Dette laget tror jeg er det beste Viking kan stille til mandagens serieåpning, selv om en spiller som Julian Ryerson fint kan erstatte enten Claes Kronberg på høyrebacken, eller André Danielsen på midtbanen.

Kanskje kan man få se Mathias Bringaker komme inn mot slutten av kampen. Han vil nok være ivrig på å kopiere sitt fantastiske innhopp på Ullevål forrige sesong.

Uansett blir det en tøff kamp, men gud så gøy det er å endelig være i gang.

Heia Viking! 

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert