Skrevet av: Eirik Aase

 

Neste uke skal Viking spille sin første fotballkamp for sesongen. Det er fortsatt lenge igjen til alvoret starter for fullt i Eliteserien, og det er fortsatt lenge igjen til det norske overgangsvinduet stenger. Likevel er man nå kommet til et tidspunkt hvor det er naturlig å tenke over hva man kan forvente og håpe på denne sesongen. For meg er det spesielt to ting som skiller seg ut foran det som blir en meget spesiell sesong av flere grunner, og det er tålmodighet og realistiske forventninger.

Alle som følger Viking tett, vet hvor ekkel den økonomiske situasjonen i klubben er per dags dato. Klubben er nødt til å kutte overalt hvor det er mulig å kutte, samtidig som man ikke en gang kan kjøpe spillere uten å først ha fått tillatelse fra klubblisensnemda. I flere sesonger har man solgt unna de beste spillerne, samtidig som man har måttet hente inn erstattere for en billig sum. Det gjør at man nå har en liten og ung tropp, samtidig som at mange spillere kommer til å bli brukt i flere posisjoner.

På papiret kan ikke Vikings tropp måle seg med de beste lagene i Tippeligaen, og derfor vil det også være urealistisk å forvente at de mørkeblå skal kjempe om en plassering i toppen av tabellen den kommende sesongen. Det er en sannhet som er vond å forholde seg til for de fleste som følger Viking, ettersom vi alltid kommer til å se på oss selv som én av Norges aller beste klubber. Forhåpentligvis vil likevel vi Viking-supportere akseptere det i denne tunge tiden hvor klubben sliter økonomisk, slik at det blir lettere for ledelse å gjøre nødvendige grep for å sikre klubbens fremtid.

I tillegg til å dempe forventningene, krysser jeg fingrene for at vi alle klarer forholde oss tålmodige i starten av sesongen. Med kamper mot lag som Vålerenga, Rosenborg, Brann og Odd allerede i sesongens første måned, er det ikke utenkelig at Viking kan få en tøff start på sesongen. Skulle det skje, vil det være ekstra viktig at Burchnall får arbeidsro.

Den unge hovedtreneren har allerede vist under sin tid i Viking at han har et fantastisk fotballhode, og er en mann som virkelig vet hva han ønsker når det kommer til spillestil. Dersom briten får tid til å få laget til å spille den typen fotball som han selv ønsker, har jeg stor tro på at Burchnall på sikt kan få Viking opp til toppen hvor vi hører hjemme. La oss for guds skyld ikke gå i fella med å starte et hylekor tidlig i sesongen bare fordi resultatene ikke skulle gå vår vei.

Mitt ønske for sesongen er derfor at vi alle senker forventningene litt, og heller blir positivt overrasket om vi skulle få oppleve et Viking-lag som presterer enda bedre enn fjoråret.

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert